Techist - Tech Forum - View Single Post - Custom computer shuts off and restarts on its own

Click Here to Login
View Single Post
Old 03-23-2011, 05:08 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2011
Posts: 3
Exclamation Custom computer shuts off and restarts on its own

I'll list all of my computer components.

-GIGABYTE GA-MA770T-UD3 AM3 AMD 770 ATX AMD Motherboard
-EVGA 01G-P3-1452-TR GeForce GTS 450 (Fermi) Superclocked 1GB 128-bit GDDR5 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Support Video Card
-OCZ ModXStream Pro OCZ600MXSP 600W ATX12V V2.2 / EPS12V SLI Certified CrossFire Ready 80 PLUS Certified Modular Active PFC Power Supply compatible with core i7
-COOLER MASTER Elite 430 RC-430-KWN1 Black Steel / Plastic Computer Case
-AMD Athlon II X4 640 Propus 3.0GHz 4 x 512KB L2 Cache Socket AM3 95W Quad-Core Desktop Processor ADX640WFGMBOX
-Seagate Barracuda 7200.12 ST3500418AS 500GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive -Bare Drive
-Sony Optiarc Black 24X DVD+R 8X DVD+RW 12X DVD+R DL 24X DVD-R 6X DVD-RW 12X DVD-RAM 16X DVD-ROM 48X CD-R 32X CD-RW 48X CD-ROM 2MB Cache SATA CD/DVD Burner - OEM
-CORSAIR XMS 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 Ultra Stable Desktop Memory Model CMX4GX3M2A1333C8

So basically I had installed Windows 7 Pro on my computer but hadn't registered it. I used my girlfriend's mom's disk because I was planning on getting Pro. I eventually ended up getting an OEM of Home Premium and at the end of installation I had gotten the blue screen. Home Premium seemed to install fine except I still got a few blue screens every now and then. I delete the Windows.old file and that seemed to get rid of the blue screens. About a month later my computer started to freeze and restart. I did an hd test(can't remember which one) but it came up clean. Also ran memtest for 24 hours and it passed 24 passes, I then stopped. It seems that after doing that 24 hour test (with no crashes during it) that the crashes have become more common. Sometimes it'll even crash and then after it reboots, crash again. I have no idea what to do and any help is appreciated. Thanks.

EDIT: My comp has been restarting as soon as it turns on. I heard somewhere online that if your computer doesn't crash in safemode then it is probably a software problem. Well I am in safemode and it seems to be working, I've been running for 10 minutes and started a defrag so we'll see what happens.

theADOLESCENT is offline  

Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:02 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.