Techist - Tech Forum - View Single Post - Need help with new Proc

Click Here to Login
View Single Post
Old 02-14-2009, 05:05 PM   #1 (permalink)
jcofske111
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2
Default Need help with new Proc

Here are the specs for my laptop to begin with:

Toshiba Satellite M115-S1061
Intel Celeron M 420 1.6ghz Processor
2gigs Kingston Hyper X PC2-4200 Ram
Windows Vista Ultimate

Here is my problem, the computer used to have XP on it and before I upgraded to Vista Ultimate, I put a new processor in it. The processor I put into the laptop is the Intel T2050 Core Duo. Same socket, same pins, I cross referenced this processor in so many ways to be sure it would work. When I put the processor in with windows xp on the machine it ran great, both cores showed up and it ran at its max speed all the time. When I upgraded to Vista Ultimate I had to switch back to the Celeron M because Vista would not boot normally. It would get as far as the scrolling green bar at the bottom and then go to a black screen and not move. But here is the weird part, with the Core Duo in it and Vista installed, I can boot into safe mode just fine. So why does it not boot into normal windows with the T2050? I did some more research and tried running the boot trace and that did not work at all. I'm at a loss for words, and I'm running out of ideas. Anyone got anything I can try? Any help would be great.
jcofske111 is offline  
 


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.