Techist - Tech Forum - View Single Post - Problem with modem and Win XP

Click Here to Login
View Single Post
Old 05-01-2003, 10:57 AM   #1 (permalink)
jcr3
Newb Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 2
Default Problem with modem and Win XP

I'm working with a Toshiba laptop running Windows XP Home, with access to the Internet through the laptop's internal 56K modem.

From time to time, the blue taskbar turns white (it certainly looks like a system failure, or at least that Explorer is being restarted). This causes the Internet connection to be lost. All aplications that are using it then attempt to open a new one. However, the connection isn't really closed, and hence the dial-up application says the modem is busy (or the port open).

In reality, the old connection remains open (even if completely apart from the system). You can even hear the data transmission if you have a phone set connected to the same line. The icon on the taskbar remains, but any attempt to open the properties tab or disconnet fails. The connection also shows up as active in the Network Connections folder, and in the Task Manager. No conventional form of closing the connection that I've tried works. The connection remains open, but no aplication or device has access to the internet.

Question: Is this a known issue? Is it likely to be resolved with XP SP1? Any know solutions to prevent this from happening?

If the problem cannot be prevented, then how do I deal with it? Is there a non-conventional way to close the faulty connection (I didn't idetify the exact proceses in the Task Manager)?

It really is very annoying if I need to restart the computer, since I may have several different applications running.

Thank you very much in advance.
__________________
jcr3 is offline  
 


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.