Techist - Tech Forum - View Single Post - My Computer Started to take 15 Minutes to Start Up

Click Here to Login
View Single Post
Old 01-16-2008, 06:17 PM   #16 (permalink)
Denise_M
True Techie
 
Join Date: Jan 2007
Location: Connecticut
Posts: 141
Default Re: My Computer Started to take 15 Minutes to Start Up

I'm HarT . . . how did you know? I only use that name at a particular place.

My system is about a year old. I just purchased a new Windows X64 disk. I formatted and installed the updates that are available for Windows. I also updated my drivers.

This problem started a couple of days ago. I first tried a Repair but it wouldn't accept my password, and I know that the password that I typed in was correct. So instead of trying to figure out what was causing the problem, I formatted again. I can do another format if necessary.

I didn't change any jumper settings. I did install a new DVD drive a few days ago and I've used it and found that it works with no problems.

My mobo has 2 internal SATA I ports. One is used for the hdd and the other is used for an eSATA card. One of the SATA ports could be damaged. A number of months ago, I installed an eSATA card and plugged an eSATA ext hdd. I waited until it fully booted up and I turned on the eSATA ext hdd. No sooner had I done that when my system shut down. The psu and the floppy drive were ruined. It could also have ruined the internal SATA port. I'll try swapping them around and see if it makes a difference.

When I formatted the drive, wouldn't it have also deleted a virus/trojan at the same time?

Ok, you have my curiosity up. . . what's your id?
__________________
Denise
Denise_M is offline  
 


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.